В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната дума в

...
В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната дума в
Коментари Харесай

Руската Дума: Творците да не се отклоняват от партийната линия

В особено разширено съвещание на Комисията по просвета към Държавната дума в Москва в наличието на посетители и медии властта предупреди културните дейци какво се чака от тях в изискванията на наказания и специална военна интервенция. Очаква се никой да не се отклонява от линията, начертана от президента, тъй като тя е само вярната — освен ако не желае да бъде считан за изменник. Самите създатели нямаха думата на съвещанието. Реториката на изявленията обаче мощно подсещаше интервала преди 35 и повече години.

Президентският консултант Владимир Толстой дефинира обстановката като лакмус за хората, виновни за " смисъла и полезностите "  в Русия. " Понякога първата остра реакция е спонтанна, само че за същински великите творби на изкуството е належащо време за разбори и оценки. "

Според съветника сега има " явна държавна позиция "  и " няма потребност да се отваря втори фронт в границите на личната ни просвета “: " Има линия на президента, ние сме в екипа на президента и поддържаме неговия курс ". " Важно е хората от културата — не с петиции, а с представления, филми, книги да показват отношението си към събитията “. Но, съдейки по думите му, най-важно е на първо място да се окаже

" открита поддръжка за протичащото се "

от тяхна страна.

Депутатът Александър Шолохов повдигна въпроса за цензурата в културата. Трябва ли да да я има, или не? " В обстановка, когато сигурността на страната е застрашена, въпросите с цензурата се вземат решение доста бързо и елементарно ", сподели Шолохов. Според него творчеството би трябвало да е свободно, само че резултатите трябва да бъдат оценени.

А депутатът и бивш артист Денис Майданов каза, че мнозина в Русия са били подложени на западно въздействие, " играли са си на псевдодемокрация "  и резултатът е царящото " комплициране измежду креативните служащи ". Позовавайки се на опита на Китай, той предложи създаването етичен креативен кодекс, в който ясно да бъде написано

" кое е положително и кое е неприятно — и да спре тази игра на псевдодемокрация ".

Той предложи да се вкара лицензиране на блогърите, сходно на медиите.

" Културните дейци би трябвало да носят отговорност за това, което споделят, и за отношението си към значимите събития ", подкрепи Майданов, депутатът-бивш артист Дмитрий Певцов. " Виждаме по какъв начин " 30 години работа със полезности "  в Украйна " дадоха плод ", поради което там има отрицателно отношение към руснаците. "

Това е знак да подкрепяме ценностите си по-внимателно и по-агресивно ", сподели Певцов. Необходимо е да се финансира само онази култура, ще стимулира създаването на " изкуство с несъмнено наличие ". Певцов се оплака и че към този момент никой не изнася концерти в Донбас.

Културните дейци,

които се опълчват, са предатели на Русия ,

с редки изключения, сигурен е депутатът Дмитрий Кузнецов. А тъкмо в този момент е времето те ясно да се дефинират – те част от националната просвета ли, и кои избират " свободния път ", какта означи председателката на комисията. комисията Елена Ямполска. Според нея най-важното " заменяне на вноса, от което се нуждаем, е да стартираме сами да произвеждаме полезности ". Например когато човек приказва за McDonald`s, той " жали не за кюфтето, а за метода на мислене ", сигурна е Ямполска. 

Повечето участници заеха решителни позиции: добра или не, това е нашата страна и ние сме длъжни да бъдем на нейна страна — пък след това историята ще решиш дали е била права, съобщи президентът на ГПМ Радио Юрий Костин. 

Накрая зам.- министърът на културата Алла Манилова съобщи в духа на Ленин ( " от всички изкуства за нас през днешния ден най-важно е киното " ), че днешната обстановка е належащо в допълнение финансиране за поддръжка на съветското кинопроизводство. Манилова заяви, че вече е подготвена концепцията за развиване на киното до 2030 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР